Категорії

Популярні товари

Новини

Корисне

Як вибрати ракетку для тенісу

Теніс – це один із найпопулярніших видів спорту. Він завоював визнання на світовому рівні та мільйони вболівальників. Дуже важливо правильно підібрати інвентар для гри. Перед багатьма спортсменами-початківцями постає питання:

  • як вибрати ракетку для тенісу;
  • як підібрати тенісне взуття;
  • який потрібний одяг;
  • якими потрібно грати м'ячами;
  • функціональність тенісних чохлів та сумок.

Основним предметом цього списку є фірмові ракетки для тенісу. Тому в цій статті ми розглянемо як вибрати ракетку для тенісу правильно.

Недарма професійні гравці у теніс мають власні моделі, з якими не розлучаються під час важливих змагань. Правильно вибрати ракетку можна тільки тоді, коли ви точно розумієте, за якими принципами вони відрізняються. Незважаючи на те, що на вигляд цей спортивний інвентар є гранично простим, він має достатню кількість технічних характеристик і тонкощів. Менеджери нашого магазину допоможуть Вам розібратися в тонкощах вибору, а вибрати можна в цьому місці.....>

Як вибрати вагу ракетки для тенісу.

Найважливіша відмінність, яку можна помітити з першого погляду при виборі, полягає у вазі. Правильно вибрати вагу дуже важливо, тому що він безпосередньо впливає не тільки на легкість в управлінні, але і на силу її удару, а також деякі інші характеристики, які дуже важливі при грі. Плюсом великої ваги є сильніший удар та відсутність додаткової вібрації в ручці. Легка ракетка більше підійде гравцям-початківцям, т.к. не втомлюватиметься рука і не хворітиме лікоть і кисть у зв'язку з відсутністю належної підготовки. Вага дорослих моделей може бути від 150 до 250 г. Початківцям рекомендується вага від 250 до 270 грам, просунутим: 275-285 грам, експертам: 290-315, а вищі ваги для професіоналів, але все відносно і залежить також від фізичної підготовки.

Баланс.

Баланс – це ще одна характеристика, на яку потрібно звернути увагу при виборі ракетки для тенісу, яка впливає на метод подачі м'яча, на те, яким способом ви керуватимете нею. У кожного виробника свої особливості у матеріалах, що використовуються при виготовленні, а також у формі голови. Це впливає на баланс. Характеристикою нейтрального балансу є довжина 310-320 мм. Профі грають варіантами з нейтральним балансом або балансом в ручку, для початківців більше підійде модель з балансом в голову (більше 320 міліметрів), т.к. при невеликих замахах дозволяє виконувати сильніші удари.

Жорсткість.

Жорсткість відрізняється своїми показниками у різних виробників. Більш жорсткі моделі мають свою перевагу. Вони передають сильніший удар, але потрібне хороше замах і сила удару. Також жорсткі моделі мають кращий контроль м'яча, однак є значний недолік, який полягає в посиленій вібрації. Любителям ми рекомендуємо вибирати м'які ракетки для тенісу.

На що впливає довжина.

Довжина ручки впливатиме на маневреність. Як правило, довші ракети не настільки маневрені, як їхні аналоги з короткою ручкою. Але знову-таки вони дають сильніші удари. Довжина стандартної 685 міліметрів, подовжені версії можуть бути на 1-1,5 сантиметри довшими.

Розмір голови.

Площа голови коливається від 600 см. кв. до 740 см. кв. Маленька голова краще контролює м'яч і дозволяє робити точніші удари, але потрібно потрапляти точно по центру ракетки м'ячиком. Велика голова прощає неточність надає м'ячику додаткової потужності, тому початківцям варто вибрати ракетку тенісну з великою головою до 645 см. кв.

Обод.

Площа обода відрізняються не настільки істотно у різних виробників, але навіть невеликі відхилення можуть вплинути на те, чи вона скручуватиметься в руці при ударі. Як правило, велике скручування мають моделі з маленькою площею обода. Великі програватимуть більш маленьким у довговічності. Якщо ви постійно їх використовуватимете, то вам доведеться регулярно замінювати струни.

Існують ракетки, товщина обода в яких більша. Тоді вони будуть потужнішими. Однак при подачі бічним ударом є ризик, що м'яч зачепить цей самий обід і полетить у неправильному напрямку.

Матеріали.

Недорогі моделі виготовляють із алюмінію, перевагою є ціна, т.к. вона знаходиться близько 300 гривень. Але алюміній схильний до деформації. Далі йдуть інструменти з композитних матеріалів, краще відразу взяти таку модель, вона довго Вам прослужить і має гарні ігрові якості. Більш дорогі виробляються із графіту, ціна зазвичай за 150 доларів.

Прочитайте статтю про хват тенісної ракетки.< /p>



Рекомендуємо подивитись